Adventskirkens Vuggestue

Vanløse

SelfOwned

Tina Pedersen

I vuggestuen vægter vi tryghed, nærvær og tid til det enkelte barn højt. Vi arbejder ud fra en anerkendende pædagogik og har børnenes sansemotoriske udvikling i fokus i vores hverdag. Vi har en storbørnsgruppe for de 16 ældste børn. Børnene er typisk lidt over 2 år, når de kommer op i den store gruppe. Vi har en jævn fordeling af pædagoger og medhjælpere, og mange af disse har været ansat i vuggestuen i mange år. Vi har pt.3 pluspladser i vuggestuen.

3 nøgleord: Nærhed, anerkendelse og sansemotorisk stimulering

Indeliv

Dagen starter med morgenmad, når vuggestuen åbner. Indtil kl. 8 er alle børnene samlet på én stue. Herefter går børn og voksne ud på deres respektive stuer. Vi har seks stuer, hvoraf den ene, som er vores storbørnsgruppe, er beliggende på 1. sal. Om formiddagen er børnene på deres stuer, hvor der laves forskellige aktiviteter. Nogle af legene er strukturerede, og nogle gange leger børnene frit. Derudover laver vi kreative ting og stimulerer børnenes sansemotoriske udvikling. Vi synger også rigtigt meget med børnene. Når vi har leget, er det tid til at spise frokost, og efter maden bliver børnene puttet. Om eftermiddagen får de brød og frugt, og så er der fri leg på stuen indtil kl. 16.15, hvor alle stuerne igen samles på "åbnestuen".

Udeliv

Vi er ude, så ofte vi kan - om sommeren dog oftere end om vinteren. Enten leger vi på vores legeplads, eller også går vi små ture i lokalområdet for bl.a. at lære børnenes nærmiljø at kende. Vi reserverer i perioder nogle af dagene til legepladsdage for en bestemt aldersgruppe, så børnene kan få mulighed for at udforske sig selv i relation med andre jævnaldrende.

Sovevaner

Som udgangspunkt sover børnene i barnevogn udenfor, når de starter i vuggestuen. De sover i godkendte seler, og tøj og dyner bliver tilpasset efter vejret og barnets behov. Senere kommer børnene indenfor og sover i weekendsenge og derefter på madrasser på gulvet. Vi følger barnets søvnmønster, når det begynder i vuggestuen, men dette vil gradvist ændre sig, således at barnet kommer til at følge vuggestuens dagsrytme og sove ved middagstid.

Kost

Vi har fuld bespisning i vuggestuen, og vi har en køkkendame, der laver dejlig mad til os. Madplanen er meget varieret, men er tilrettelagt efter de gældende retningslinier for mad til børn under 3 år, således af vi sikrer os, at maden er sund og ernæringsrigtig. Der tages hensyn til, hvis nogle børn har behov for en særlig kost. Dette aftales med forældrene ved vuggestuestart. Maden er i videst muligt omfang økologisk - 92-97% af maden er økologisk og vi har Guldmærket.

Vi har en sukkerpolitik i vuggestuen, der siger, at børnene ikke må få kage, saftevand, is, slik m.m i hverdagen. Dette gælder også fødselsdage. Til gengæld er der altid mulighed for at få kanelsukker på risengrøden, når det er på menuen. Sukkerpolitikken fraviges ligeledes ved særlige traditioner som fx til fastelav, hvor der er lidt glasur på bollerne om eftermiddagen.

Forældresamarbejde

Vi tilbyder vores forældre en samtale, når barnet har været i ca. 3 måneder. Derudover er der ligeledes en trivselssamtale ca. en gang om året, og inden barnet flytter op i storbørnsgruppen, er der en "overdragelsessamtale", hvor personalet fra den gamle og den nye stue samt forældrene deltager. Forældrene har altid mulighed for at bede om en samtale, hvis der er behov.

Vi har forældremøder to gange årligt, hvor vi skifter mellem at mødes hele institutionen og stuevis. Vores forældrebestyrelse mødes fire gange om året.

Af sociale arrangementer har vi vores årlige sommerfest og Lucia/julehygge, hvor de ældste børn går Lucia.

Besøg os

I er meget velkomne til at ringe til os og aftale et besøg eller bare høre mere om, hvem vi er, og hvordan vi arbejder.

Du kan også læse mere om vuggestuen på vores hjemmeside: www.vuggestuena.dk