Lyngevej 97

Nørrebro

SelfOwned

Laura Wolf Mundberg Sørensen

Røde Rose 2, er en forældreoprettet institution. Vi er, som de 2 øvrige Røde Rose institutioner i kvarteret, et produkt af en aktiv bevægelse der i halvfjerdserne havde det formål at skabe gode boliger, gårdmiljøer og institutioner i 'Røde Rose' kvarteret.

Dagligdag
Vi kører hver dag ud til Lerbakkehus, som ligger en halv times kørsel fra Nørrebro. Vi har et dejligt hus, som ligger i et område med skov, sø og marker. Vi kan være inde og lave rytmik, male, lege med ler, klæde os ud, male os, bygge med lego, lege med biler og togbane. Vi kan også være ude, hvor vi har mulighed for at udforske naturen og følge med i årstidernes skift, eller bare lege i sandkassen. Vi laver bål, cykler og vandrer i skoven. Vi bader og fisker i søen. Vi passer vores høns, ænder og kanin. Vi sår og høster i vores have.
Vores opsamling, base, er nu i Røde Rose 3, Heimdalsgade 44

Målsætning
Røde Rose 2 er en børnehave: · Hvor vi både er inde og ude. · Hvor børn har mulighed for at eksperimentere og lege med vand, sand, jord og sne. Lære at omgås et bål, hugge med økse og snitte med kniv. · Hvor der er plads til fordybelse. · Hvor børn lærer at bruge og respektere naturen, og derved opnår en begyndende miljøbevidsthed. · Hvor børn får erfaringer i at opbygge og indgå i relationer og danne nære venskaber. · Hvor børn deltager i daglige opgaver som madlavning, borddækning oprydning, pasning af dyr osv. · Hvor vi som voksne er nærværende og respekterer dit barn i stort og småt. · Hvor børn i fællesskab nyder et varmt, økologisk og veltilberedt måltid mad. · Hvor der er plads til hemmelige rum, lys og luft og fred og ro. · Hvor der er plads til fest og farver, sjov og overraskelser. · Hvor vi forventer stor forældredeltagelse.

Kost
I Røde Rose har vi valgt at bibeholde varm mad 4 gange om ugen, og en smørselv dag. Vores erfaring viser, at børn dermed lærer at spise mere varieret. Også her opdrager, lærer og justerer børnene hinanden. Når den bedste ven tør smage, så tør jeg også.
Vi er ikke selvforsynende, men spiser hvad vi sår og planter i haven, høster fra vores bier og kan samle af spiseligt i skoven.
Børnene er nogle gange med til at lave maden og kosten er hos os både benzin til motoren og samtidigt et pædagogisk forløb, hvor vi lære børnene om om maden fra jord til bord.

Leg
Børn har ret til tid, hvor de leger, oplever, eksperimenterer og udforsker verden. Vi respekterer barnets interesser og ser os selv som vejviser, inspirator og medopdrager. Vores holdning er, at legen er det vigtigste i børnenes hverdagsliv. I legen lærer, opdrager, og justerer børnene hinanden.

Venskaber
Børnene stifter venskaber, og venskaber forpligter. Der er andre at tage hensyn til og have ansvar for. Venskaber giver mulighed for fordybelse, og med fordybelse lærer man sammen. Venner kan have det dejligt sammen, kan blive vrede på hinanden, men kan også blive gode venner igen. I konflikter kan det være nødvendigt, at voksne hjælper så venskaber bevares. Men som udgangspunkt skal børnene have mulighed for at løse konflikter selv.

Selvstændighed
Som medopdrager lægger vi vægt på at støtte børnene i deres selvstændighedsudvikling. Vi servicerer ikke, men hjælper, støtter og motiverer børnene til at hjælpe hinanden, klare tøj af og på, passe på egne ting, deltage i daglige gøremål, bære egne ting, osv.

Forældresamarbejde
Det er vigtigt for barnet at dets hjemmeliv og børnehaveliv hænger sammen. Forudsætningen for det er en god kommunikation mellem forældre og personale. Vi bestræber os på at give os tid til at tale med forældrene i hverdagen, da vi vægter tryghed i forældregruppen højt. I løbet af året er der en del forskelligartede arrangementer for at tilgodese forældresamarbejdet. Blandt andet en samtale hvor vi fortæller om barnets hverdag i børnehaven og hvor forældrene fortæller om børnenes hjemmeliv, 2 forældremøder, 2 arbejdslørdage, en forårstur og sommerfest med overnatning. Forældrene er også altid velkomne til at tage med op i Lerbakkehus en hel dag.
Busafgang/ankomst 8.30-16
Tlf. i byen: 26881420