Støberigade 3

Kommunal

Karina Petersson

Revideret d. 22.8.2016

Børnehuset Støberigade og Skovbo hører til Klynge F, der yderlige har 7 institutioner.

Børnehuset Støberigade og Skovbo tilbyder dagpasning til 136 børn i alderen 0-6 år fordelt på 2 børnehavegrupper og 3 vuggestuegrupper i Børnehuset Støberigade og 2 børnehavegrupper i udflytterdelen Børnehuset Skovbo.

Børnehuset Støberigade åbnede med tidlig opstart i pavillonbyggeri januar 2012 – og er nu flyttet til den permanente daginstitution i Støberigade 3 i den nye bydel på Teglholmen i Københavns Sydhavn. Børnehuset Skovbo har til huse på Kærdammen 1B i Brøndby.

Børnehuset Støberigade er en helt nybygget daginstitution på 2.sal  med den ligeledes helt nye Skolen i Sydhavnen som nabo. De nederste etager af byggeriet består af sansesal og gymnastiksal, og disse bruges i samarbejde med skolen.

Børnehuset Skovbo åbnede i efteråret 2009 i en ny renoverede lokaler med to legepladser – den ene med bålplads – og er beliggende tæt på naturområder. Skovbo-bussen har opsamling i Børnehuset Støberigade – og turen til og fra Skovbo tager ca 20 minutter.

Åbningstiden er 7.00-17.00.

Kosten:
Vi tilbyder en sund, varieret og overvejende økologisk kost af gode råvarer. Alle måltider i begge afdelinger af institutionen tilberedes af køkkenpersonalet i vores køkkener. Vi er en slikfri institution – og vi stiller ikke sukker på morgenbordet til havregryn ol. Måltidet er en vigtig del af den pædagogiske praksis – og vi inddrager børnene i borddækning og afrydning.

Sove til middag:
Vuggestuebørnene sover til middag udendørs i barnevogne eller krybber - de store vuggestuebørn og de små børnehavebørn sover til middag indendørs på madrasser.

Traditioner:
Vi holder en årlig sommerfest med hyggeligt samvær og diverse aktiviteter. Skovbo holder deres i eget hus og Støberigade ligeledes i eget hus.

Der afholdes 1 årlig bedsteforældredag, hvor bedsteforældre kan komme og se deres barnebarns institution. Der er planlagte aktiviteter, som de kan deltage i.

I julemåneden pynter vi op, køber juletræ og synger julesange med børnene – og inviterer til julehygge en eftermiddag op til jul. Ligeledes markerer vi Fastelavn med tøndeslagning og udklædning - samt Påske med små traditioner. Når børnene har fødselsdag, fejrer vi det på stuen med de andre børn og personalet. Vi bliver også inviteret hjem og det ser vi som noget godt og konstruktivt både for børn, forældre og personale.

Pædagogik:

Vi arbejder ud fra 4 pædagogiske værdisætninger;

Vi skaber mening for børnene når:

- de mærker de voksnes engagement

- de får fingrene i det

- vi  følger børnenes nysgerrighed

- de oplever glæde ved at være en del af en gruppe og hjælper hinanden

Samt "Sprog i Samspil", der er en pædagogisk metode.

Vi vil skabe gode og trygge rammer for børnenes trivsel, udvikling, leg og læring i et alderssvarende miljø. Vi tror på, at det er grundlæggende for alle mennesker at være en del af et værdifuldt fællesskab. Vi har en anerkendende tilgang med respekt for det enkelte barns særlige forudsætninger og evner.

Vi tilrettelægger vores pædagogiske praksis med udgangspunkt i vores værdisætninger, pejlemærkerne, den pædagogiske læreplan samt vores fokuspunkter.

I året 2018 er forkuspunkterne: Madliv, Krop og bevægelse i sociale relationer, samt et skærpet fokus på sprog og sproglige kompetancer.

Kontakt til pædagogisk leder Karina Petersson kan ske på telefon: 23 74 48 54 samt mail: be7i@kk.dk