Nøjsomhedsvej 10

Indre Østerbro

Kommunal

Nicola Juhl Heiberg

Den 1. august er klubberne Kennedygården, Kildevæld og Karlsvognen blevet slået sammen til Fritidscenter Østerbro Nord (FCN). Det er en proces som har været i gang i et lille år. Der har været opgaver på det organisatoriske plan, som skulle falde på plads for, at vi kunne være klar til 1. august, hvor centeret officielt er gået i luften. Det betyder for jer og jeres børn, udover det eksisterende gode tilbud, at Fritidscenteret skal skabe flere muligheder på tværs af klubberne og på sigt bredes ud, til et samarbejde med lokalmiljøet og foreninger. For at skabe en ny organisation og samtidige bevarer tilbuddet som vores børn og unge kender og er trygge ved, er det en selvfølgelighed, at hver klub værner om deres særkende og inddrager børn og unge i processen som medskabere af vores nye samlet Fritidscenter. Dette vil løbende foregå via dialog i hverdagen med medlemmerne og på vores børne-/ungemøder, samt vores lokale forældreråd. Her vil der være mulighed for at komme med ønsker og forslag til, hvad der skal være af aktiviteter og muligheder i centeret. En af vores opgaver er, at alle medlemmer skal have lige muligheder, det betyder at fra 8. august når alle er tilbage efter sommerferien, vil der være et madtilbud for alle medlemmer i centeret. Undersøgelser og erfaringer har vist os, at børn og unge har brug noget at spise, når de kommer fra skole. Pædagogisk set, giver det vores børn/unge et større overskud til at deltager i aktiviteter og konflikter bliver minimeret, når der er komme lidt ”benzin” på motoren. Derudover er hobbykort som nogen af jer kender, blevet nedlagt. Det tager for meget af de voksnes sparsomme tid, som hellere skal være direkte med børnene. Det er derfor blevet besluttet i forældrerådet og bestyrelsen, at det er obligatorisk at alle medlemmer skal betale 100 kr. pr. måned for at dække nogle af udgifterne til mad og materialer.
Dette skal indbetales på; Konto 0216 4069201814 eller via MobilePay nr. 2489 3695 hver den 1. i måneden. Ønsker man at betale forud, kan dette naturligvis også lade sig gøre. HUSK, dit barns navn, skole, klasse og matrikel. Har man økonomisk friplads, vil betalingen ske automatisk via kommunen.
Derudover vil der komme en egenbetaling på bestemte typer turer, her er beløbet ca. 1/3 del af hvad turen koster.
I kraft af, at vores børn og unge går længere tid i skole, er budgetterne også blevet justeret derefter. Det skulle betyde, at åbningstiden reduceret. Vi har i FCN besluttet ikke at mindske åbningstiden. Tværtimod vil I opleve, at der er blevet udvidet i åbningstiden i nogen af klubberne, dette for at bevare kvaliteten og skabe lige tilbud for alle vores medlemmer.
Tanken med Fritidscentrene er også, at alle medlemmer frit kan bruge de forskellige matrikler i FCN. Jeg er klar over, at her er der en udfordring, men jeg håber på sigt, at det giver mulighed for, at højne udbuddet og kvaliteten for vores børn og unge.
Jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for FCN og ser frem til vores samarbejde. På nuværende tidspunkt har jeg min base i Karlsvognen, men vil være i Kildevæld om tirsdagen og Kennedygården fredag. Hvis I har brug for mig, er I altid velkommen til at skrive mig en mail på Nicoju@buf.kk.dk eller ringe til den matrikel som jeres barn gå på og jeg vil vende tilbage hurtigst muligt.
Til slut vil jeg opfordre jer til at stille op i vores forældreråd. Giv mig et praj hvis du/I har lyst til at melde jer. Ellers vil der være valg til forældreråd og bestyrelse i efteråret.
Kennedygårdens åbningstid
FK & JK  man-, ons-, torsdag  13.30 - 18.00