Hyltebjerg Allé 42

Delvis udflytterinstitution

Ditte Wilhjelm Christoffersen

Andedammen

Andedammen ligger tæt ved Damhussøen og de store grønne områder ved Damhusengen.

Vi er en 0-6 års institution. Vores hus har 7 vuggestuegrupper, 1 småbørnsgruppe og 2 børnehavegrupper. Børnehavegrupperne består af 44 børn hver. De to børnehavegrupper er tilknyttet en udflytterdel, som hver dag kører med den ene børnehavegruppe. Børnehavegrupperne er tre uger i udflytterdelen og tre uger hjemme på skift.

Udflytterdel

Vores udflytterdel Månedalen ligger i Værløse MEGET tæt på Hareskoven. Børnehavebørnene og deres voksne indgår i en turnusordning, således at de henholdsvis er i Andedammen 3 uger og i Månedalen 3 uger af gangen. Månedalsbussen kører fra Andedammen kl. 8.15 om morgenen og er tilbage i Andedammen kl. 15.45.

Værdier

Vores fælles værdier og pædagogik bygger på følgende: Vi finder det vigtigt at barnet først og fremmest oplever tryghed og omsorg, at de voksne er nærværende og i stand til at indleve sig og forstå det enkelte barns signaler og behov. Derfor er vores fælles værdier: Tryghed - Omsorg - Nærvær - Empati - Anerkendelse

Det pædagogiske arbejde

Vores pædagogik skal være med til at sikre, at vi kommer omkring det hele barn og alle udviklingsområder. Vi har en positiv tilgang til barnet bl.a. ved at have fokus på barnets potentialer og styrkeområder og ved at give det anerkendelse. Vi arbejder med dokumentation i hverdagen, hvilket betyder, at vi beskriver praksis, tager billeder, laver udstillinger m.v. Vores pædagogik er inspireret af den amerikanske psykolog Howard Gardners tanker og teori om børns mange intelligenser. Menneskesynet bygger på en tro på, at alle mennesker har evner for noget, og at mennesker bedst udvikler sig og 'vokser' gennem sine ressourcesider.

Kostpolitik

Andedammens mål er at servere ernæringsrigtig kost til børn mellem 0-6 år. Børn har brug for god og sund mad – fordelt på alle dagens måltider – for at kunne være oplagte og fungere godt i en aktiv hverdag. Vi ønsker børnene skal være aktive og glade i stedet for trætte og uoplagte. Børns sundhed begynder derhjemme, men mange børn er hos os en stor del af dagen. Derfor føler vi os ansvarlige for at medvirke til at give børnene nogle gode madvaner. Vi har hentet inspiration til vores kostpolitik fra Fødevarestyrelsen og Københavns Madhus.

Økologi

Vi tilstræber, at minimum 90% af kosten består af økologiske fødevarer. Vi producerer så meget som muligt selv, fx bager vi næsten alt brødet og skærer/hakker kødet selv. Desuden bruger vi årstidens fisk, frugt og grønt.

Rundvisning

Hvis du ønsker at besøge os, inden du skriver dit barn op til Andedammen, har vi rundvisning tirsdag i lige uger kl. 16.00. Du er meget velkommen til at ringe eller skrive for at tilmelde dig rundvisningen.

Vi glæder os til at vise dig Andedammen!