Edvard Thomsens Vej 37

Hanne Arnsberg-Rude

Velkommen til Sejlhuset

Hvem er vi

• Sejlhuset har en Sundheds profil, når vi arbejder med Sundhed er vi inspireret af Aaron Antonowskys salutogenetiske ide, det vil sige læren om sundhedens opståen og udvikling. Grundpillen i hans teori er at jo større sammenhæng man har i sit liv jo sundere er du, fordi det giver en robusthed til bedre at tackle de udfordringer du møder i livet. Vi tager udgangspunkt i et bredt sundhedsbegreb, hvor sundhed også handler om følelsen af livsmod, livsglæde og følelsen af at mestre livets mange forskellige situationer.
  • Vi har gode fysiske rammer og derfor fungerer vuggestuen som opsamlingssted for børnehaverne, der har hus og skønne ude faciliteter i Dragør/Lynge.
  • I Ørestad er der 5 vuggestuegrupper med 12 børn og 2 pædagoger og 1 pau/medhjælper. I udflytter børnehaverne er der 2 grupper med hver 25 børn og 2 pædagoger og 2 medhjælper/studerende.

3 nøgleord Sundhed, natur og selvhjulpenhed.

Dagsrytme

• Vi åbner kl. 7. Der er mulighed for, at forældrene kan servere morgenmad for deres børn fra kl. 7-7.30 i gruppe 4.
  • Kl. 8 er der mødt en pædagogiske personale fra hver gruppe, så derefter begynder vi lige så stille, at fordele os i de 5 grupper og børnehaverne går ud til bussen.
  • kl. 9 får børnene lidt frugt/brød.
  • Om formiddagen planlægger vi forskellige ting. Hvis vi går på tur, gør vi det som regel kl. 9.30. Ring til os hvis jeres barn kommer efter kl. 9.30.
  • Kl. 11 spiser vi frokost, som hovedsagligt er varmt mad, torsdag er det rugbrødsdag.
  • De børn der har brug for at sove, sover som regel mellem kl. 12-14. De helt små sover efter behov.
  • Vi spiser et eftermiddagsmåltid kl. 14
  • Om eftermiddagen leger børnene enten inde eller ude.
  • Kl. ca. 16.15 mødes vi i fællesrummet. Hvis der er vigtig information og historier fra dagligdagen skriver personalet det på KBHbarn. Vi lukker kl. 17

Udflytterbørnehaverne

• Kl. 8/8.15 går børnehaverne ud til deres bus.
  • Vi kører kl. 8.15/8.30 og ankommer kl. 8.45/9 i børnehaven
  • kl. 9 får børnene lidt frugt/brød/havregryn i kolonihavehuset/overdækningen.
  • Kl. 11.30 spiser vi frokost, som hovedsagligt er varmt mad, torsdag er det rugbrødsdag.
  • De børn der har brug for at sove, sover som regel mellem kl. 12-14.
  • Efter frokost er vi på legepladsen til vi skal hjem med bussen.
  • Vi spiser et eftermiddagsmåltid kl. 14 ude i kolonihavehuset/overdækningen.
  • Vi bliver hentet kl. 15.00 og kl. 15.30/15.45 ankommer vi til Ørestad.
  • Vi lukker kl. 17

Vuggestuen

• Vi prioritere at der er børn på legepladsen hverdag, men ikke nødvendigvis alle børn.
  • Vi har en god legeplads med plads til fysisk udfoldelse.
  • Vi bruger nærmiljøet meget og bruger ofte vores Christianiacykler til at komme lidt længere væk

Udflytterbørnehaverne

• I udflytterbørnehaverne, drager vi omsorg for børnene og hinanden med fokus på fællesskaber og det gode Børneliv. Vi arbejder med natur og bevægelse som solidt grundlag for vores pædagogiske aktiviteter, og bruger den store legeplads, med kolonihavehus/bålhytte og bålplads, kreativt til alverdens natur- og pædagogiske projekter. Vi leger samt går på udflugter i den omkringliggende skønne natur med skov, mark og strand/sø. Vi tanker op på økologisk og sukkerfri kost og vægter det pædagogiske måltid højt.

Sovevaner

• Børnene sover indefor i enten barnevogne, krybber eller madrasser på gulvet.

Kostpolitik

• Vi har valgt at børnene har mulighed for at spise morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad i Sejlhuset.
  • Vi har næsten 100 % økologisk mad
  • Vi tilsætter ikke sukker (eller kunstige sødemidler) og serverer ikke sukkerholdige drikke, kager og slik.
  • Vi respekterer fravalg af visse fødeemner grundet kultur og religion.
  • Hvis vi bliver inviteret hjem til fødselsdage, forventer vi, at I overholder vores kostpolitik.
  • Vi finder det vigtigt, at børnene bliver budt en sund, farverig og varieret kost, da en sund og nærende kost giver energi og trivsel i hverdagen.

Forældresamarbejde

• Vi afholder to forældremøder et om foråret som er et fællesmøde i Klyngen og et om efteråret i Sejlhuset og hvor der efterfølgende er valg til forældrerådet og forældrebestyrelsen..
  • Vi afholder forældresamtaler.
  • Vi holder sommerfest i juni måned og juletræsfest i december måned.

Vi har fremvisning af vuggestuen den 1. tirsdag i måned kl. 9, hvor I er meget velkommen. (dette er lukket ned indtil den 5/6 2021)