Du er her

Her kan du se pasningstilbud i Københavns Kommune. Hvis du er bosat i Københavns Kommune og vil skrive dit barn op, skal du gå til Digital Pladsanvisning, hvor du skal bruge NemID.

Information

Adresse

Richard Mortensens Vej 77
2300 København S

Åbningstider

Mandag-Torsdag 07.00-17.00, Fredag 07.00-16.00

Normering

  • Vuggestuepladser: 60

Bydel

Amager Vest

Profil

Delvis udflytterinstitution
Madordning

Etableringsform

MunicipalityInstitution

Leder

Lean Alexander Rasmussen

Hvem er vi?
Børnehuset 8TALLET er en integreret institution, som åbnede den 1. december 2010 og har til huse i Bjarke Ingels' prisbelønnet bygning: 8TALLET.

Institutionen er normeret til 60 vuggestue- og 108 børnehavebørn. Fordelt på 5 vuggestue- og 2 børnehaveteams, og en Rumlepottebus der dagligt kører ud med 20 børnehavebørn.

Børnehuset 8TALLET er en enhed der er en del af A Klynge I der også består af M-Husets idrætsvuggestue, Sejlhuset, Kongeriget, Lille Arena og Børnehuset Jorn der alle er beliggende i Ørestad. Enhederne har hver deres pædagogiske profil, og arbejder udfra et fælles fokus som er, Fælles om det gode børneliv i Ørestad.

Udeliv
8-Tallet er en institution med en naturprofil. Dette betyder at der arbejdes pædagogisk med naturen som udviklings og som læringsrum i naturen. De fleste børn er ude hver dag.
Vi har to legepladser, vuggestuens ligger inden i ejendommens gård mens børnehavens ligger foran institutionen.

Sovevaner
Alle vuggestuebørn sover i starten i barnevogne udenfor og senere i krybber i et køligt rum. Vi har godkendte seler og tilpasser tøj og dyner efter barnets behov. 
Vi følger selvfølgelig dit barns sovemønster i starten, men langsomt vil det vænne sig til institutionens dagsrytme og sove samtidig med de andre børn omkring middag.

Kost
Vi har madordning i vores institution, så dit barn vil få en sund og varieret kost i løbet af dagen. Der er ansat en kok og en køkkenmedhjælper til at lave maden. Al mad bliver lavet fra bunden af økologiske råvare. Vi har Gudmærke i økologi, som betyder at vi er 100% økologisk.

I 8-Tallet har vi en sukkerpolitik. Det betyder, at sukker slet ikke bliver brugt. Altså en nul-sukker politik.
Der er rundvisninger hver tirsdag kl. 12.hvor der vil være personale der vil stå for rundvisningen.