Richard Mortensens Vej 77A

Amager Vest

Delvis udflytterinstitution

Lean Alexander Rasmussen

Børnehuset 8TALLET er en integreret institution, som åbnede den 1. december 2010 og har til huse i Bjarke Ingels' prisbelønnet bygning: 8TALLET.

Institutionen er normeret til 60 vuggestue- og 108 børnehavebørn. Fordelt på 5 vuggestue- og 2 børnehaveteams, og en Rumlepottebus der dagligt kører ud med 20 børnehavebørn.

Børnehuset 8TALLET er en enhed der er en del af A Klynge I der også består af M-Husets idrætsvuggestue, Sejlhuset, Kongeriget, Lille Arena og Børnehuset Jorn der alle er beliggende i Ørestad. Enhederne har hver deres pædagogiske profil, og arbejder udfra et fælles fokus som er, Fælles om det gode børneliv i Ørestad.

Udeliv
8-Tallet er en institution med en naturprofil. Dette betyder at der arbejdes pædagogisk med naturen som udviklings og som læringsrum i naturen. De fleste børn er ude hver dag.
Vi har to legepladser, vuggestuens ligger inden i ejendommens gård mens børnehavens ligger foran institutionen.

Sovevaner
Alle vuggestuebørn sover i starten i barnevogne udenfor og senere i krybber i et køligt rum. Vi har godkendte seler og tilpasser tøj og dyner efter barnets behov.
Vi følger selvfølgelig dit barns sovemønster i starten, men langsomt vil det vænne sig til institutionens dagsrytme og sove samtidig med de andre børn omkring middag.

Kost
Vi har madordning i vores institution, så dit barn vil få en sund og varieret kost i løbet af dagen. Der er ansat en kok og en køkkenmedhjælper til at lave maden. Al mad bliver lavet fra bunden af økologiske råvare. Vi har Gudmærke i økologi, som betyder at vi er 100% økologisk.

I 8-Tallet har vi en sukkerpolitik. Det betyder, at sukker slet ikke bliver brugt. Altså en nul-sukker politik.
Der er rundvisninger hver tirsdag kl. 12.hvor der vil være personale der vil stå for rundvisningen.