Vanløse Allé 39

Mandag-Torsdag 07.00-17.00, Fredag 07.00-16.00

Vanløse

Susan Kanstrup

Stjerneskuddet ligger midt i en grønt villakvarter i en 2-etagers bygning. Vi har plads til 68 børn og er 12 pædagogiske medarbejdere, en pædagogisk leder og køkkenpersonale. Huset er ikke større, end at både personale og børn kender hinandens ansigter, og ved hvilke stuer man hører til på.

I stueetagen bor vores to vuggestuegrupper, og deres garderobe er også fællesrum, hvor de to grupper ofte mødes. De mindste, under to år, sover udenfor i barnevogne, og når de fylder to, sover de inde på madrasser og i soveposer. På 1. sal bor vores to børnehavegrupper. Her ligger også husets fællesrum, som børnehaverne bruger flittigt, både til leg, gruppeaktiviteter og frokostgrupper. Vores legeplads går hele vejen rundt om huset. Legepladsen er lille og også med brugsspor, men vi har tilstræbt, at den – foruden at være et motorisk stimulerende miljø – også er et sted, hvor børnene kan hjælpe med at plante og så, og vi har hyggekroge, hvor børnene kan lege i fred i mindre grupper. Vi vægter udeliv og vi er ude i al slags vejr.

I vuggestuen har de små børn brug for ro, nærvær og trygge rammer. Derfor er dørene oftere lukket end i børnehaven. Men også i vuggestuen, sørger de voksne for god kontakt med og til nabostuen. Det er vigtigt at de mindste også har en vis tryghed ved de voksne fra nabostuen, når de indimellem er på besøg, f.eks når der mangler personale. Vuggestuerne mødes også på legepladsen, og har i perioder temaer på tværs. Personalet er tilknyttet hver deres stue, men vi betragter os som ét team, der overordnet samarbejder ud fra fælles rammer.

I børnehaven er børnene inddelt i aldersintegrerede grupper, fra efterår til forår, nogle dage om ugen. Her lærer de også hinanden at kende på tværs.

Børnesyn

I Stjerneskuddet opfatter vi det enkelte barn som særligt, med egne følelser, holdninger og drømme for fremtiden. Det betyder, at det enkelte barn skal involveres, og have indflydelse på egen situation.

F.eks. er det vigtigt for os at vise børnene, at vi respekterer de fællesskaber de selv laver. Vi lærer dem at det er i orden at have en leg, som man ikke vil lukke flere ind i, og hvorfor det er i orden. Vi forsøger at motivere dem til at sige ja, men respekterer et nej. Vi hjælper barnet der møder en afvisning med at komme videre, og med at tackle det på en måde der giver gode erfaringer. Det er vigtigt for os at huske, at kun i relationer med andre, og i tilknytning til andre, kan barnet vokse og lære.

Forældresamarbejde

Et godt samarbejde mellem forældre og institution er vigtigt for barnets trivsel og udvikling. Det er derfor vigtigt med gensidig dialog. Det første møde i vuggestuen er vigtigt, og vi har fokus på, at der er tid til at forældrene får set og spurgt ind den første gang vi mødes. En opstart i vuggestuen er individuel, og foregår i samarbejde med forældrene, ud fra barnets og forældrenes behov, og situation. Vi kan give en anbefaling af hvordan et optimalt opstartsforløb ser ud, men det vigtigste er at der skabes tillid mellem familie og institution.

Kost

Køkkenet ligger lige indenfor døren, og her laves morgenmad, frokost og mellemmåltider til alle børn hver dag.

Rundvisning

Ønsker du en rundvisning i Stjerneskuddet, så ring eller skriv en mail til os. Der aftales individuel rundvisning alle ugens dage, når kalenderen tillader det.

37470@kk.dk eller tlf. 82567480.