Børnelandet - Skovhuset

Information

Adresse

Bogholder Allé 40
2720 Vanløse

Åbningstider

Mandag-Torsdag 07.00-17.00, Fredag 07.00-16.00

Normering

  • Vuggestuepladser: 36

Bydel

Vanløse

Profil

Madordning

Etableringsform

MunicipalityInstitution

Leder

Marianne Larsen

Institutionsprofil Børnelandet Skovhuset

Hvem er vi?

Børnelandet Skovhuset er en integreret institution for børn mellem 0- 6 år. I Skovhuset har vi tre vuggestuegrupper, Kaninstuen, Uglestuen og Pindsvinestuen, som har plads til 12 børn på hver stue. Endvidere har vi to børnehavegrupper, Brumbasserne og Mariehønsene, som har plads til 22 børn i hver gruppe. Vi er 19 fastansatte medarbejdere i en blandet personalegruppe med både mænd og kvinder. Vi samarbejder på tværs af stuerne og arbejder meget med åbne døre; det betyder, at alle kender alle, og det letter overgangen fra vuggestue til børnehave. Børnehaven i Skovhuset har en rumlepotte, som er en stor bus, der fungerer som 'stue'. Det betyder, at vi i bussen har alle de fornødne faciliteter, som er nødvendige for at tilbyde barnet samme muligheder som i en almindelig børnehave. De to børnehavegrupper skiftes til at tage med bussen – dvs. den ene uge er Mariehønsene ude med bussen, og Brumbasserne er hjemme i institutionen, og den næste uge er det omvendt. Rumlepotten har ikke et fast sted, den kører hen. Vi planlægger for en periode ad gangen.

Den røde tråd

Børnelandets pædagogiske tilgang er bygget op om følgende værdier:

  • at alle børn gør det bedste de kan.
  • børn kommer med forskellige forudsætninger for at deltage i fællesskabet, og skal derfor også mødes forskelligt, for at blive behandlet ens.
  • børn oplever og erfarer den omgivende verden via deres krop. De skal derfor møde voksne, som skaber rammerne for at kunne få de nødvendige kropslige erfaringer, som er grundstenene til en sund kropsbevidsthed og veludviklede motoriske kompetencer. De skal opleve bevægelsesglæde, og have lov til og mulighed for, at øve sig på det der er svært.
  • børn skal møde voksne som motiverer, støtter og giver den hjælpende hånd når der er brug for det.
  • Alle børn skal føle sig set, hørt og forstået. De skal opleve sig som en værdifuld del af det børnefællesskab, som de befinder sig i, når de er i institutionen.

Kost

I Børnelandet har forældrene valgt at have frokostordning, dvs. at vi tilbyder mad. Vi har produktionskøkkener og der er ansat en køkkendame, der hver dag laver mad til børnene.

Rundvisning

Ønsker du at besøge Skovhuset, har vi rundvisning den første onsdag i måneden kl. 16.00. Du kan kontakte os på 20 55 32 50. Vi vil allerhelst have en sms, så ringer vi tilbage til dig.