Julius Andersens Vej 2

Mandag-Fredag 07.00-17.00

Valby

Line Odette Vestergaard

Daginstitutionen Topstykket er beliggende i midlertidige pavilloner, på Julius Andersens Vej 2A, 2450 København SV:

Topstykket åbnede dørene op for de første børn den 15. november 2018. Det forventes at Topstykket flytter ind til en ny bygning i Sydhavn sommeren - 2024/25. Institutionen skal på sigt rumme 10 børnegrupper i alderen 0-6 år. 6 vuggestuegrupper og 4 børnehavegrupper, 160 børn.

I skrivende stund huser Topstykket 3 vuggestuegrupper og 2 børnehavegrupper, hvoraf den ene børnehavegruppe er for børn af expats. I denne gruppe tales der udelukkende engelsk.

Topstykket er beliggende i et miljø som er præget af natur - og sports faciliteter. Vi ligger en spytklat fra boldklubben FREMS-boldbaner, hvor der er rig mulighed for boldspil, fangelege og alt hvad hjertet kan begære af bevægelses lege. Vi har Hafnia hallen, Valbyhallen, Idræts efterskolen KIES og Valby Vandkulturhus i ”baghaven”.

I gåafstand ligger Valbyparken, som byder på åbne plæner, Københavns Kommunes største naturlegeplads, en rosenhave og andre temahaver, vi kan gå på opdagelse I. I Valbyparken her kan man opleve vild natur, plejet park, skov og fine temahaver. Det samme gælder for Karens minde og børnenes dyremark, her kan vi gå hen og se heste, kaniner, geder og høns.

Grundet beliggenheden vil både idræt og natur præge vores pædagogik de næste mange år.

I Topstykket tager vores kultur tager afsæt i den anerkendende pædagogik, vi møder hinanden med respekt, for forskelligheder og forudsætninger.

Institutionen har godt til huse i midlertidige lokaler, men disse er lyse og indbydende. Der er to rum til hver gruppe, lidt større rum i børnehaven fordi der også er flere børn pr. gruppe. Derudover er der fællesarealer til både vuggestue og børnehave.

Vi har en fælles legeplads som afspejler naturen gennem en del grøn vegetation og indretningen som er i træ.

Legepladsen tilgodeser både vuggestue- og børnehavebørns behov for bevægelse og sociale og motoriske udfordringer.